genereuze kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 december 2019 door Patrick Goede

Kerk geeft 1,6 miljoen dollar weg voor kwijtschelden medische kosten

De Access kerk in Florida heeft een aantal van zijn leden toegang gegeven tot het aflossen van hun medische schuld. Maar liefst 1,6 miljoen dollar werd hiervoor uitgetrokken. Pastor Jason Burns vertelt aan CBN News dat er maar liefst 1315 gezinnen een brief ontvangen hebben dat hun medische schuld is afbetaald.

"Het is de eerste keer dat we als kerk de medische schulden van kerkleden aflossen. Elk jaar ontvangen we een collecte die we vrij kunnen invullen. De brieven zijn een paar weken geleden naar de desbetreffende gezinnen verzonden", zegt Burns.

"Onze kerk werkt samen met een organisatie die duidelijk op de radar heeft welke gezinnen het zwaarst in de medische schulden zitten. Mensen met een laag inkomen en onvoldoende middelen om hun schulden weg te werken. We hebben gewerkt aan een praktische oplossing waarmee we de vrijgevigheid en de gemoedstoestand van onze leden direct positief konden beïnvloeden", zegt de pastor. De namen van de families waaraan gegeven is blijven onbekend voor de kerk. 

Vond je dit mooi? Steun ons en word CIP+ lid!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.