Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2019 door Geerten van Breugel

Singaporese megakerk koopt iconisch winkelcentrum voor bijna 217 miljoen dollar

De businesstak van de Singeporese New Creation Church is met vastgoedgigant CapitaLand Limited de koop van winkelcentrum The Star Vista overeengekomen. Het winkelcentrum kost de kerk bijna 217 miljoen dollar. De kerk houdt geen fundraising om het gebouw te kunnen bekostigen, omdat ze het geld al hebben.

Het winkelcentrum staat in dezelfde buurt als de Star Performing Arts Centre, wat de kerk al in bezit heeft en gebruikt voor diensten. In 2016 betaalde de kerk in totaal 366 miljoen dollar voor het gebouw, waar 5.000 mensen inkunnen. De megakerk, die wordt geleid door televangelist Joseph Prince, staat bekend om zijn genereuze gevers: in 2010 baarde de kerk opzien door in één dag meer dan 15 miljoen dollar op te halen.

Diaken Jong Chee Ram vertelde aan de Straits Times dat de kerk het gebouw koopt omdat het de onvoorspelbaarheid van een andere eigenaar wil voorkomen. "Gezien het feit dat de Star Vista en de Star PAC onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, is ons doel om zowel het belang van de kerk te beschermen en de goede ervaring van iedereen die naar de Star PAC komt."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.