Kleine kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 december 2019 door Groot Nieuws Radio

Wat zijn de voordelen van onderdeel zijn van een kleine kerk?

Wat zijn de voordelen van een kleine gemeente? Hans en Denise de Moei zijn voorganger in een kerk in Tiel die bewust klein blijft. Hun kerkverband Grace Communion International moedigt het zelfs aan om klein te blijven. “Je kunt niet ongezien blijven in een kleine gemeente. Je leert elkaar echt kennen”, vertelt Denise de Moei donderdag in het radioprogramma Brandstof bij Groot Nieuws Radio.

Volgens Hans en Denise zijn er een heleboel voordelen van een kleine gemeente. “De meest opvallende is dat je in een kleine gemeente heel makkelijk mee kan doen. Wie je ook bent, wat je leeftijd ook is en hoe ver je ook bent in je ontwikkeling. Je kan heel makkelijk ergens beginnen terwijl je misschien ergens nog niet heel goed in bent. De drempel is laag in een kleine gemeente. Mensen kunnen sneller groeien en tot hun potentieel komen.”

Ook is er meer cohesie in een kerk met een klein aantal kerkgangers. “Iedereen doet op een gegeven moment wat. Je werkt niet met intekenlijsten, maar het ontstaat gewoon. Neem bijvoorbeeld het kinderwerk. Als iemand ziek is en er niet is, dan valt dat gelijk op. Dan zegt een ander: ik neem het wel over. Dat gaat heel soepel en makkelijk. Je hoeft niks te vragen om een klus te klaren.”

Het hele gesprek met Hans en Denise de Moei kun je terugluisteren op de website van Groot Nieuws Radio.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events