Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2019 door Geerten van Breugel

Vlak voordat hij stierf, zei deze vermoorde pastor dat hij ging evangeliseren

Onlangs werd de christelijke pastor Jinwook Kim vermoord in Zuidoost-Turkije. Volgens een statement van de Korea Pastors Mission Association (KPMA), vertelde de 41-jarige pastor op 19 november aan zijn hoogzwangere vrouw dat hij 'eropuit ging om te evangeliseren'. Hij werd, nadat hij was neergestoken, naar een ziekenhuis gebracht. De volgende dag stierf Kim daar.

Alhoewel de autoriteiten claimden dat het om een beroving ging, zeggen de christenen in het land dat Kim een martelaar is. De KPMA vraagt om gebed voor zijn 4-jarige zoon en vrouw die daags na het gebeurde van een tweede kind beviel. Op 21 november werd Kim begraven, waarbij honderden christenen aanwezig waren. De pastor verhuisde met zijn familie naar de regio nadat hij hoorde over de ellendige toestand waarin de Syrische vluchtelingen zich bevinden. Hij wilde de meest kwetsbaren en hulpelozen dienen.

Error: could not load events

In het statement van de KPMA staat verder dat de kerk al sinds de vroege kerk vervolgd wordt. 'De zaden die in het bloed van de martelaren gezaaid zijn, spruiten uit en dragen vrucht. Er zal een ongelooflijke geestelijke opwekking zijn in Turkije en Korea door het bloed van martelaar Jinwook Kim.'

Lees ook: Koreaanse evangelist vermoord in Zuidoost-Turkije: "Dit was geen beroving, maar doelbewust"

Reacties

T
Helaas is Jinwook Kim niet het enige slachtoffer. Noord Afrika telt dit jaar al meer dan 1000 doden. Dat zijn even zovele aanklachten tegen de islam.

Zolang de islam geen afstand neemt van deze Jihadistische moorden is zij medeverantwoordelijk.Waar Jezus naastenliefde verkondigt daar tegenover leert Mohammed de Jihad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen