isla
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2019 door Patrick Simons

Noorse evangelist beroofd, mishandeld en met de dood bedreigd door moslimjongeren

De Noorse evangelist Roar Fløttum stond vorige week op straat om het evangelie te vertellen en te bidden voor de zieken. Vier moslimjongeren lokten hem onder valse voorwendselen mee en hielden hem een uur lang vast Hij werd beroofd, mishandeld en bedreigd. Wanneer hij zich niet tot de islam zou bekeren, zouden ze hem vermoorden.

Tegen verschillende Noorse media, waaronder Norge Idag, doet de evangelist zijn verhaal. Hij was net uit kerk gekomen waar een bidstond plaatsvond. Zoals gewoonlijk ging hij daarna de straat op om te evangeliseren en te bidden voor zieke mensen. Daar kwam hij een groep van vier moslimjongeren tegen waar hij mee aan de praat raakte. Hij bad voor één van de jongeren die rugpijn had. Na het gebed zei de jongen dat de rugpijn grotendeels weg was. Ook voor anderen uit de groep bad hij. Hij verteld dat ze oprecht en eerlijk over kwamen.

Toen de jongeren vroegen of Fløttum mee wilde naar een vriend die last had van zijn voet, twijfelde hij dan ook geen moment. "Ik vertrouwde ze en ben met ze meegegaan. Ze namen me mee naar een achterplaats. Ze waren erg aardig en ik had geen idee dat ze me iets aan wilden doen." Het ging echter helemaal mis. Fløttum werd hardhandig op een keldertrap geduwd en vervolgens talloze malen in zijn gezicht geslagen en geschopt.

"Ze hebben me daar een uur vastgehouden. Ze bedreigden me en pakten mijn betaalkaarten, codes, mobiele telefoon en Apple ID. Ze hebben zo'n tienduizend kronen gestolen. Terwijl ze me vasthielden, bedreigden ze me en zeiden ze dat ze me zouden vermoorden als ik mij niet tot de islam bekeerde. Ik was heel bang en dacht dat ze me gingen vermoorden."

Reacties

Tsja, moslims in Scandinavië....

Tijden veranderen.....

Maar of we er altijd blij van worden.....?
C
werkelijk heel erg en ook schandalig ..dat ze dit doen .. en ook nog eens in een ander land ....( waar ze mochten komen ) De Heer zegene deze evangelist en zijn vrijmoedigheid !
M
'Altijd blij van worden'-?

Afschuwelijk is het.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events