antisemitisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2019 door Patrick Simons

Kerstversiering met davidster in Noorwegen roept weerstand op

Bizar nieuws uit Noorwegen. Irene Heng Lauvsnes, burgemeester van Strand, heeft namelijk aan de plaatselijke Pinksterkerk gevraagd of ze een davidster in een neon-decoratie willen vervangen door een traditionele kerstster. Dat weet het Noorse medium Strandbuen te melden.

De kerk verzorgt in het gemeentelijke park een grote kerstdecoratie en daarin is duidelijk een verlichte davidster te zien. Dat leidde echter tot klachten. Verschillende mensen klaagden over de associatie met Israël en de Joden, zo vertelt de burgemeester ook tegen de krant. "Het park in onze stad moet neutraal blijven", stelt ze. Overigens heeft de kerk al laten weten na te denken over het verzoek omdat men niet wil provoceren.

Sommige mensen reageren woedend op het verzoek van de burgemeester. Vebjørn Selbekk, hoofdredacteur van de Dagen-dag, stelt dat het tijd is om mensen te herinneren aan belangrijke feiten rondom het kerstfeest. "Deze feestdag wordt gekenmerkt door het feit dat een joodse jongen werd geboren, bij een joodse moeder, in een joodse stal, in een joodse stad en in een joods land."

Reacties

T
Een joodse moeder, in een joodse stal, in een joodse stad en in een joods land. Daarbij mag geen davidsster? Wie ergert zich daaraan?

Irene Heng Lauvsnes, burgemeester wil tolerant zijn en blijkt toe te geven aan de druk van de islam; van hen die niets willen weten van een davidsster en het kerstfeest willen afschaffen. Kijk eens hoe de aanwezigen, allemaal, de regels van de Sharia wensen toe gepast. Zie hier hoe zij werkelijk denken, en huiver.

https://www.youtube.com/watch?v=4r68Ehowk78
H
Zal Klaagliederen 5 weer actueel worden?
Tijden veranderen.

De samenstelling van de bevolking veranderd en de geestelijke gedachtegangen veranderen bij velen.

Dus ja er zal voor deze twee componenten moeten worden gebogen.

Ondanks de zgn. "Diversiteit"
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events