regenboog
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2019 door Patrick Simons

Vermiste Urker vissers gevonden; regenboog verschijnt boven zee

Na dagenlange onzekerheid zijn de twee vermiste vissers uit Urk zondag gevonden. Ingezette duikers troffen de lichamen van de twee opvarenden aan in de stuurhut van hun gezonken boot. Er is veel verdriet, maar tegelijkertijd ook dankbaarheid dat de lichamen geborgen konden worden. +

Vorige week donderdagmorgen ontving de Kustwacht een noodmelding waarna er direct actie werd ondernomen. Zaterdagochtend werd de locatie van het schip gevonden. Het is op ongeveer zeven kilometer ten westen van Texel gezonken en ligt op ongeveer twaal meter diepte. Omdat de zee behoorlijk wild was, konden duikers niet eerder dan zondagmorgen afdalen om de boot aan de binnenkant te onderzoeken. Daar troffen ze de lichamen aan van de twee opvarenden van het schip.

Inmiddels heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid al aangegeven te gaan onderzoeken wat er precies is gebeurd. Op Urk leeft men massaal mee. Beide slachtoffers waren lid van een Christelijk Gereformeerde Kerk in het dorp. In alle kerken werd zondag gebeden, onder meer of de lichamen gevonden konden worden. Dit gebed is dus verhoord. Overigens was er tijdens de zoektocht nog een bijzonder beeld te zien. Op social media dook een foto op van het marineschip dat meedeed aan de zoektocht, met op de achtergrond een regenboog.

Vond je dit artikel inspirerend? Word CIP+ lid!

Reacties

J
Misschien is het beter te zwijgen....Bij alle gebrokenheid in deze wereld en het immense verdriet bij de families en vrienden, maar ook van mede broeders en zusters en van hen die niet geloven, blijft de Regenboog spreken en als teken van Gods trouw boven hun levens staan. Ik wens hen Gods vertroostende nabijheid toe en veel sterkte voor het laatste afscheid...
Een boog in de wolken als teken van trouw staat boven jouw leven zegt: God is bij jou in tijden van vreugde maar ook van verdriet, ben ik bij U veilig U die mij ziet.....Ik bid dat de boog een teken van vrede en troost is voor de nabestaanden.
H
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen