geld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 november 2019 door Patrick Simons

Geurt van Ledden is niet verzekerd: "Dat is niet volgens het Woord van God"

Het is langzaam maar zeker weer tijd om van zorgverzekering te wisselen. Heel veel Nederlanders kiezen daarvoor. Er zijn echter ook nog steeds veel Nederlanders die tegen verzekeren zijn, op grond van bijvoorbeeld hun geloof. De NOS sprak met de 66-jarige Geurt van Ledden, een christen die principieel tegen verzekeren is.

"Ik ben al mijn hele leven niet verzekerd. Zo ben ik opgevoed en later heb ik het voortgezet", vertelt hij tegen de omroep. Hij vertelt dat hij lid is van de Gereformeerde Gemeenten. De NOS voegt daar direct aan toe dat veel van de leden van deze kerk tegen verzekeren zijn. Dat laatste is overigens niet op cijfers gebaseerd. Veel leden van de Gereformeerde Gemeenten zijn namelijk 'gewoon' verzekerd, al zijn er uiteraard ook genoeg die hier principele bezwaren tegen hebben.

Van Ledden legt uit waarom hij tegen verzekeren is: "Volgens de Bijbel heeft God ons geschapen. Hij bepaalt wat jou overkomt, Zijn woord is de enige zekerheid. Met een verzekering koop je die zekerheid bij iemand anders af en dat is niet volgens het Woord van God."

Overigens neemt het aantal gewetensbezwaarden onder de jongere generatie behoorlijk af, ziet ook Van Ledden. "Dat is niet volgens de Bijbel, maar ik neem het niemand kwalijk. Ik blijf in ieder geval bij mijn principes."

Lees het hele artikel bij de NOS.

Reacties

Goed dat niemand hier maar één woord aan wijdt.
J
Toch een reactie. Zelf een reformatorische achtergrond en werkzaam geweest als finance manager bij een grote verzekeraar en familie die dezelfde standpunten heeft als bovenstaande. Het is met veel dingen zo dat we op de een of de andere manier toch een oordeel hebben over de keuze die gemaakt wordt. Het mooie is dat we allemaal uniek gemaakt zijn, we mogen verschillend zijn en denken, zie Romeinen 14. Uiteindelijk gaat het erom hoe dat je besluiten neemt. In het geloof verzekerd of niet verzekerd zijn. Wordt vervolgd...
J
Het vervolg... De verzekering die eeuwige waarde heeft kostte de Zoon Zijn leven. Focus op Hem en Zijn Vader. Eeuwig verzekerd worden door Hem. We leven in adventtijd. Dwz eeuwen komen samen in de moederschoot van Maria. Zijn eerste woorden in de bediening: Het Koninkrijk is nabij u gekomen, bekeert u en gelooft het evangelie. Verzekerd worden....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.