ruinerwold
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2019 door Patrick Simons

Vader gezin Ruinerwold verdacht van onder meer seksueel misbruik

Langzaam maar zeker komen de verhalen van het in Ruinerwold aangetroffen gezin naar buiten. Gisteren werd bekend dat de vader van het gezin, de 67-jarige Gerrit-Jan van D. wordt verdacht van seksueel misbruik.

Dat maakte het Openbaar Ministerie donderdagmiddag bekend. De man zou twee van zijn oudste kinderen hebben misbruikt. Overigens zijn dit niet de kinderen die in de boerderij woonden. Het is niet het enige delict waar hij van verdacht wordt. Het OM wil hem namelijk ook gaan aanklagen voor vrijheidsberoving en witwassen.

De zes kinderen met wie Gerrit-Jan D. in de boerderij woonde, zijn allemaal zijn kinderen. Hun moeder is in 2004 overleden. Ook medeverdachte Josef B. krijgt enkele aanklachten aan zijn broek. Men verdenkt de klusjesman, zoals hij genoemd wordt, ook van vrijheidsberoving.

In oktober werd het gezin in de kelder van een afgelegen boerderij in een Drents dorpje gevonden. Hij zou daar op het einde der tijden hebben gewacht. Later kwam naar buiten dat de vader banden had met de Verenigingskerk ofwel de Moonsekte.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.