dalen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2019 door Patrick Simons

Europarlementariër op de bres voor christenen in Algerije: "Ik verwacht een krachtdadig beleid hiertegen"

De situatie van christenen in Algerije wordt steeds slechter. Kerken worden gedwongen gesloten en christenen worden beperkt in hun godsdienstvrijheid. Het was reden voor Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie om op te staan. Letterlijk.

Gistermorgen werd er in het Europees Parlement in Straatsburg over Algerije en het schenden van de godsdienstvrijheid aldaar gesproken. Peter van Dalen kwam tijdens zijn speech nadrukkelijk op voor de christenen in het land. "De overheid in Algerije heeft de afgelopen twee jaar helaas zijn ware gezicht getoond", aldus Van Dalen. "Een gezicht tegen de vrijheid van godsdienst. In de afgelopen jaren zijn er door de Algerijnse overheid vijftien protestantse kerken gesloten, waarvan zeven in de afgelopen drie maanden."

De Europarlementariër benoemde ook de Ahmadi-gemeenschap in het land die wordt vervolgd vanwege hun geloofsovertuiging. Tot slot doet hij een oproep aan de Hoge Europese Vertegenwoordiger: "Ik verwacht een krachtdadig beleid hiertegen. Ik roep hem op snel het gesprek met de Algerijnse overheid aan te gaan, zodat deze kerksluitingen ongedaan worden gemaakt. Ik neem aan dat de Speciale EU-gezant voor Vrijheid van Godsdienst en Geloof hierbij ook een belangrijke rol kan en zal spelen."

Reacties

T
De joden zijn er goeddeels al weggejaagd. Nu zijn de christenen aan de beurt."Algeria, where are your Jews?" https://www.youtube.com/watch?v=35eEljsSQfcDe politieke agenda van mohammedaanse landen wordt bepaald door de islam, is anti joods, anti christelijk.H
Alle goede bedoelingen van Van Daalen ten spijt maar het EU beleid in dit soort landen werkt meestal averechts uit.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.