rick perry
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 november 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse minister: "Trump is 'de uitverkorene' van God"

Rick Perry, de Amerikaanse minister van Energie deed zondag in een interview met Fox News. Enkele opvallende uitspraken over president Donald Trump. Hij zei onder andere dat Trump "de uitverkorene" is die door God gezonden is om over de Verenigde Staten te regeren.

Opvallend is dat hij de Bijbel gebruikte om zijn punt over Trump te maken. Perry ziet de huidige president namelijk niet als de perfecte mens. "Maar", zo stelt hij in het interview. "God heeft in de wereldgeschiedenis iedere keer weer gebruikt gemaakt van imperfecte mensen. Koning David was niet perfect, Saul was niet perfect, Salomo was niet perfect." De minister wil daarmee aangeven dat Trump niet perfect hoeft te zijn om een door God uitgekozen leider te zijn.

De minster vertelt verder dat hij het hier recent met Trump over heeft gehad. "Ik zei: 'Als je een gelovig christen bent, begrijp je Gods plan voor de mensen die over ons regeren en heersen op deze aarde. Dan begrijp je Gods plan voor onze overheid.'"

Het is overigens niet de eerste keer dat iemand op deze manier over de huidige president van de Verenigde Staten spreekt. Trump noemde zichzelf eerder al de uitverkorene en ook tal van bekende predikers en dominees stelden al dat Trump een geschenk van God is. Campagneleider Brad Parscale zei begin dit jaar nog dat "alleen God zo'n redder voor het land kan regelen".

Reacties

G
Bij Trump moet ik nogal eens denken aan koning Darius; geen gelovige, maar wel een instrument in Gods hand. In Nederland lijken we door de linkse, grachtengordelmedia meegesleurd te worden in een anti Trump campagne; maar bewaar me voor het alternatief bij de vorige verkiezingen: Hillary Clinton.
Ik denk bij Trump aan de Gideons bende: "Richteren 7:2 En de HEERE zei tegen Gideon: Het volk dat bij u is, is voor Mij te talrijk om Midian in hun hand te geven. Anders zou Israël zich tegen Mij kunnen beroemen en zeggen: Mijn eigen hand heeft mij verlost!". Ook Trump kwam vanuit een minderheidspositie - iedereen zei dat hij zou verliezen - onstuitbaar omhoog. Dat is de handtekening van God.
Schandalig Van Asperen ! Hoe vertroebeld is jouw geest dat je je een Bruut, die slechts haat en verdeeldheid zaait, niet kan onderscheiden van een Gideonsbende, die simpelweg de wil van God deed. Schande en bekeer je !
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen