Priester
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 november 2019 door Lukas ten Napel

Van misbruik beschuldigde bisschop voor de Argentijnse rechtbank

Bisschop Gustavo Zanchetta, die verdacht wordt van seksueel misbruik, moet vandaag voor een rechtbank in Argentinië verschijnen. Zanchetta’s advocaat gaf aan dat de bisschop inmiddels uit Rome is vertrokken en zich bij de rechter in zijn geboorteland zal melden. Dit berichtte het Katholiek Nieuwsblad.

De advocaat van de bisschop meldt dat de bisschop zich niet op een geheime locatie bevindt, of op de vlucht is. Zanchetta woonde de laatste twee jaar in het Vaticaanse gastenverblijf van de paus. De Argentijnse rechtbank gaf hem hier toestemming voor.

Een secretaresse van Zanchetta lichtte de autoriteiten in nadat ze per ongeluk pornografische beelden op de telefoon van de bisschop vond. Zanchetta verklaarde dat zijn telefoon en computer gehackt zouden zijn en zegt dat hij onschuldig is. Hij heeft aangegeven dat hij zal meewerken om ‘de feiten te achterhalen’. Volgens hem zijn de beschuldigingen bedoeld om de paus in een kwaad daglicht te zetten.

Paus Franciscus vertelde in mei dat hij de bisschop zelf had verzocht te worden onderzocht door de Vaticaanse Congregatie voor de Geloofsleer. Voor nu wacht de congregatie het proces in Zanchetta’s geboorteland af.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.