Zonde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 november 2019 door Reformatorisch Dagblad

Ds. Omta stelt nieuwe betekenis van begrip 'zonde' voor om niet-gelovige mensen tegemoet te komen

Ds. Fokko Frederik Omta van de protestantse kerk in Nieuwe Niedorp hoopt donderdag te promoveren op zijn proefschrift ”Sin: against Whom or against What?” De moderne mens heeft steeds meer moeite met het geloof in een persoonlijke God. De promovendus wil daarom inzetten op zonde als ‘spirituele zelfverloochening’, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het begrip zonde is volgens Omta in een crisis terecht gekomen: “Het raakt op de achtergrond, want; zo slecht zijn we toch niet? In de liturgie van de Protestantse Kerk in Nederland is de wekelijkse zondebelijdenis afgezwakt of grotendeels vervangen door het Kyriegebed: 'Heer, ontferm u onzer'.”

De predikant heeft het idee om het begrip zonde een nieuwe betekenis te geven om zo tegemoet te komen aan mensen die niet in een persoonlijke God geloven; ‘spirituele zelfverloochening’. “Zonde is niet gericht tegen een buitenaards Opperwezen, maar keert zich tegen het meest wezenlijke in jezelf. Het is een vorm van spirituele luiheid of traagheid, verwaarlozing van je eigen geest en ziel.”

Lees het hele artikel op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

N
Als je er zelf niet meer in gelooft, ga dan wat anders doen en blijf niet langer als voorganger ,gelovige voor de voeten lopen
J
En voilá, hier zien we weer een theo-loog in volle actie, met een proefschrift wat er behoorlijk om liegt als ik het artikel goed heb gelezen. Fijn, dan weet ik in elk geval waar deze dominee staat.
N
Maar ondertussen loopt deze valse profeet, wel de gemeente van Jezus Christus in Nieuwe Niedorp te vergiftigen
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events