stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 november 2019 door Patrick Simons

Chris Stoffer (SGP) citeert moeder Theresa tijdens debat: "Miljoenen kinderen sterven doelbewust door de wil van de moeder"

Tijdes het debat over de begroting van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maakte SGP'er Chris Stoffer indruk met zijn bijdrage. Hij besprak wat moeder Theresa van abortus vond.

"In 1979, tijdens het jaar voor het kind, won zij de Nobelprijs voor de Vrede", vertelt het Kamerlid. "In haar aanvaardingsspeech kwam ze in aangrijpende woorden op voor het ongeboren kind. Ik citeer haar: "Wij, zoals we hier staan, mogen zeggen dat onze ouders ons gewenst hebben. Veel mensen maken zich heel veel zorgen over de kinderen in India en Afrika, waar velen van hen sterven aan bijvoorbeeld ondervoeding. Maar miljoenen sterven doelbewust door de wil van de moeder. Dat is tegenwoordig de grootste vernietiger van de vrede. Wat hebben wij voor het kind gedaan? Laten we dit jaar zorgen dat elk kind, geboren of ongeboren, gewenst is." Ik sluit mij van harte bij deze woorden van moeder Theresa aan."

"De SGP maakt zich ook zorgen om commerciële eiceldonatie vanuit ontwikkelingslanden", vervolgt Stoffer. "En over babyfabrieken zoals in de Nigeriaanse stad Lagos waar de politie kortgeleden negentien vrouwen heeft bevrijd. Schrijnend en onaanvaardbaar."

Stoffer wijst verder op de andere zorgen waar moeder Theresa op wees: ondervoeding en honger. "Ook veertig jaar later zijn die zorgen nog vaak gerechtvaardigd. Wat de SGP betreft is dat één van de redenen waarom we als welvarend land moeten blijven streven naar een budget van 0.7 procent van het Bruto Nationaal Inkomen voor ontwikkelingssamenwerking."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.