arie van der veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 november 2019 door Patrick Simons

Dominee Arie van der Veer over vrucht van de Geest: "Ander gunnen wat je zelf had willen hebben"

In 'De Bijbel Open met ds. Arie van der Veer', bespreekt de predikant regelmatig mooie en interessante thema's vanuit de Bijbel. Deze keer gaat het over de liefde, een thema dat we in de Bijbel heel vaak terug zien komen.

"Heb je wel eens gehoord van de vrucht van de Geest?", steekt Van der Veer van wal. "Wanneer je gelooft, mag het zo zijn dat God in je hart woont en dat je leven verandert. Hoe verandert je leven? Dat is te herkennen aan de vrucht. Zoals je ook een boom herkent, een appelboom aan de appels en een perenboom aan de peren. Zo heb je ook vruchten die behoren bij het leven met God."

De predikant vertelt vervolgens dat die vruchten in Galaten 5 te vinden zijn. "En één van die vruchten is liefde. Daar is in de Bijbel heel veel over te doen." Hij leest vervolgens 1 Korinte 13 waar uitvoerig over de liefde geschreven wordt. "Er staat hier heel veel. Maar één van de dingen die we hier terug zien komen is dat wanneer God de liefde in je hart laat rijpen, je niet afgunstig bent. Je bent niet jaloers. De vrucht van de Heilige Geest is dat je de ander gunt wat je zelf had willen hebben."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.