aardbeving
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 november 2019 door Patrick Simons

Zendingswerkers Albanië veilig na aardbeving: "De Heere geeft ons opnieuw een roepstem uit de natuur"

Dinsdagmorgen werd Albanië getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van Richter. Er vielen tientallen doden en nog eens honderden mensen raakten gewond. In het gebied zijn meerdere zendingswerkers actief. Het Reformatorisch Dagblad sprak met één van hen, Henk van Bochove.

Van Bochove is namens de Gereformeerde Gemeenten uitgezonden naar het land. Hij maakte de aarbeving mee. Opvallend is dat hij afgelopen zondag preekte over Openbaring 22:7: "Zie, Ik komt haastig; zalig is hij, die de woorden der profetie dezes boeks bewaart." Wat het extra opvallend maakt is dat Van Bochove eerder in september deze preek hield. Ook toen werd het land getroffen door een aardbeving. "Nu heb ik over dezelfde woorden in Delvinë, 200 kilometer verderop, gepreekt, en opnieuw geeft de Heere ons een roepstem vanuit de natuur."

Jan-Kees Kooijman, missioloog en toeruster bij Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) vertelde de krant dat de zendingwerkers van de organisatie allemaal veilig zijn. "Hun huizen zijn nog bewoonbaar, maar hebben wel schade. Ook het kerkelijk centrum in Durrës is beschadigd, onder meer met scheuren in de muur."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.