Leo Fijen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 november 2019 door Nederlands Dagblad

Leo Fijen: "De waarde van nutteloosheid vind ik nu belangrijker; daar kom je het dichtst bij het mysterie van God"

Het boek De reis van je hoofd naar je hart uit 2004 wordt opnieuw uitgebracht. Schrijver Leo Fijen, geeft het verhaal weer van Nederlandse monniken in heel Europa en sinds 2004 heeft de auteur veel geleerd. “Nu weet ik dat ik soms moet buigen”, vertelt hij aan het Nederlands Dagblad.

Wanneer Fijen gevraagd wordt naar de tien leefregels die hij in het boek beschrijft en de verschillen tussen nu en 2004, antwoordt hij: “De waarde van nutteloosheid vind ik belangrijker dan toentertijd. Daar kom je het dichtst bij het mysterie van God die ons tegemoet wil komen. Bij het sterfbed van mijn ouders kon ik niks doen en juist daar was ik het dichtst bij het geheim van het leven."

"Ik kwam tot het diepe besef dat God met je optrekt", vertelt hij tegen het dagblad. "Dat zijn dingen die geen nut hebben in deze tijd. Deze ervaring heb ik in het nawoord uitgebreid beschreven. Zonder de ervaring bij het sterfbed van mijn ouders had ik deze stap naar nutteloosheid niet gezet. Een andere ontdekking is dat ik soms moet buigen; aandacht en tijd aan de ander geven. Dat wist ik niet in 2004. Ik moet ruimte maken voor de ander, anders kan die niet naast mij komen. In die ander komt God dichterbij."

Lees het hele artikel in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.