Frits van Noppen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 november 2019 door Mercy Ships

Chocolatier Frits van Noppen werkt aan wereldrecordpoging voor Mercy Ships

Een officiële recordpoging met het grootste kunstwerk van chocola. Chocolatier Frits van Noppen uit Ridderkerk, al jarenlang supporter van Mercy Ships, werkt de komende maanden aan de creatie van dit unieke meesterwerk. Hiermee vraagt hij aandacht voor het werk van Mercy Ships. De verkoopopbrengst van dit project komt ten goede aan de levensveranderende medische zorg in Afrika. Op 6 februari 2020 is de feestelijke onthulling van Het lekkerste wereldrecord.

Mercy Ships Holland wil mensen en middelen mobiliseren ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden.

Het lekkerste wereldrecord…

... is het lekkerste kunstwerk ooit;
... is ongeëvenaard in grootte, gewicht en afmeting;
... heeft een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters;
... is opgebouwd uit meer dan 1.600 elementen

Iets groots voor een ander
Frits van Noppen is een gepassioneerd chocolatier, een ambachtsman met ruim 30 jaar ervaring. Zijn Chocolade Atelier staat bekend om hun originele logotabletten, 3D-chocolade en bijzondere themapakketten.

Van Noppen: ‘Ik liep al langer met de gedachte om een keer iets heel groots van chocolade te maken. Maar het moest dan wel iets worden waar een ander beter of groter van zou worden. Mercy Ships ken ik al heel lang. Wat die artsen en verplegers op dat ziekenhuisschip doen, daar kún je gewoon niet tegen zijn. Op mijn manier help ik mee, door mijn wereldrecord chocolade aan dit goede doel te verbinden.’

Verrassing
Het grootste kunstwerk van chocola wordt in de komende maanden gemaakt en onthuld op 6 februari 2020 in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Wat het kunstwerk voorstelt, is tot deze datum nog een verrassing! Op 7 en 8 februari 2020 is Het lekkerste wereldrecord voor iedereen te bezichtigen. De kaartjes kosten 7,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Exclusieve onthulling

De meer dan 1.600 elementen waaruit Het lekkerste wereldrecord is opgebouwd, zijn te sponsoren voor 999 euro per stuk. Iedereen die een element sponsort, krijgt deze in de week na de onthulling bezorgd in een mooie geschenkverpakking. Elk chocolade-element geeft bovendien recht op een kaartje voor de exclusieve onthulling van het kunstwerk op 6 februari.

 

De opbrengsten van de sponsoring van de chocolade-elementen en de ticketverkoop zijn bestemd voor het werk van Mercy Ships.

 

Maak het mee!

U kunt deze wereldrecordpoging meemaken! Kom Het lekkerste wereldrecord bewonderen op vrijdag 7 of zaterdag 8 februari 2020. Hier kunt u kaartjes á € 7,50 reserveren voor een van de tijdvakken tussen 10.00 en 17.30. Op beide dagen zijn dit steeds blokken van 1,5 uur waarin u ruim de tijd heeft om het kunstwerk te bezichtigen.

 

Op vrijdagavond 7 februari is een speciale avond voor donateurs van Mercy Ships. Zij krijgen hiervoor een uitnodiging via de nieuwsbrief die in december op de mat valt.

Aanwezig zijn bij de onthulling? Kijk dan hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.