HGJB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2019 door HGJB

Challenge van de HGJB: Tien dagen bidden, Bijbellezen en eten als Daniël

Van 17 t/m 26 november doen veel jongeren mee met de Doen Als Daniël challenge. Dit in het kader van de HGJB-Kerstconferentie die dit jaar het thema On Fire, doen als Daniël heeft. Via social media dagen ze elkaar uit om mee te doen. De challenge is een manier om bewustwording te creëren bij je levenshouding. Zowel in Bijbellezen, in bidden en in eten staan ze deze tien dagen voor een flinke uitdaging.

Net als Daniël voor zijn open raam drie keer per dag tot zijn God bad, moedigen wij jongeren aan om drie keer per dag God te zoeken in gebed. Daarbij krijgen ze input door korte Bijbelstudies en gebedspunten. Naast deze geestelijke uitdaging, gaan ze ook aan de slag met een lichamelijke uitdaging. Tien dagen leven op water en plantaardig voedsel, dat doe je niet zomaar even! Met speciale recepten en eettips zijn de jongeren zich bewust van wat zij eten en leren ze daarin Daniël beter kennen.

Daniël en zijn vrienden kozen er bewust voor om zich niet aan de voedselregels van Nebukadnezar te houden. Ze wilden voorkomen dat ze verstrikt zouden raken in de verleidingen van de Babylonische cultuur, waar voedsel en drank vaak eerst als offer gewijd werden aan de afgoden. Ze beleden ook hun afhankelijkheid van God door zich aan de spijswetten van Mozes te houden. In onze tijd ligt dat anders, daarom kunnen wij normaal gesproken alles eten wat Daniël en zijn vrienden bewust niet aten. Toch willen we leren van Daniël en 10 dagen leven zoals hij dat deed.  

De Kerstconferentie is een jaarlijkse conferentie met zo’n 900 jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar. Deze conferentie wordt georganiseerd door de HGJB en biedt jongeren een plek waar ze God beter leren kennen, elkaar ontmoeten en geïnspireerd worden door een programma van workshops, College Tours en samenkomsten.  

Meer informatie over de challenge is hier te vinden op en op het Instagramaccount

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.