Stichting
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

27 november 2019 door Huis van Belle

Huis van Belle wil jonge meiden "een veilige plek bieden waar ze bemoedigd worden in hun geloof"

Huis van Belle ontmoet steeds meer meiden die het overmatig druk hebben, keuzestress ervaren, je kan het maar één keer goed doen, en die het moeilijk vinden te dealen met perfectionisme. Ze raken opgebrand. Onderzoek laat zien dat 70 procent van eind tieners en twintigers/dertigers in een burn-out terecht komen. 

Een van ‘onze’ meiden die zo prachtig is maar het zelf niet ziet staat op de wachtlijst van een eetstoorniskliniek. Een andere prachtige meid die net aan haar vriendinnen heeft verteld dat ze op jongens én meisjes valt en dat durfde omdat ze zich door ons zo geaccepteerd voelde. Niet elk verhaal is zo heftig. We zien genoeg meiden met ‘gewone’ puberproblemen die door het leven heen rollen. Gelukkig! Maar ook zij zijn onzeker en hebben vragen.

Meiden zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Wij geloven in deze prachtige meiden die de sterke vrouwen van de volgende generatie zijn! Daarom is Huis van Belle er, om deze meiden een veilige plek te bieden om hun identiteit in God te vinden.

Stichting Huis van Belle is op zoek naar 350 nieuwe meebouwers. Voor het einde van het jaar streeft Stichting Huis van Belle ernaar om 350 nieuwe meebouwers in huis te hebben. Meebouwers zijn mensen en/of bedrijven die financieel achter deze organisatie voor tienermeiden gaan staan. 

Een ambitieus plan?
Directeur Joyce den Engelse is positief: “Mee eens, maar… niet onhaalbaar. Als meebouwer draag je namelijk je steentje bij en investeer je in een mensenleven. Het is belangrijk dat tienermeiden een veilige omgeving hebben waarin ze op zoek kunnen gaan naar hun identiteit. Huis van Belle is zo’n omgeving. Keer op keer horen we terug hoe meiden sterker in hun schoenen komen te staan. We gebruiken diverse kanalen om over onderwerpen te communiceren die voor deze meiden aan de orde van de dag zijn. Van leuke ontspannen topics tot dilemma’s waarmee ze geconfronteerd worden. ‘Fun, faith & more’ gaan daarbij hand in hand. We maken onderwerpen bespreekbaar en reiken meiden handvatten aan om zelf keuzes te leren maken.” 

Waarom meebouwen?
“Meebouwen aan Huis van Belle stelt volwassenen in de gelegenheid om via onze organisatie op een hele praktische manier van betekenis te zijn voor deze waardevolle leeftijdsgroep. We zijn grotendeels afhankelijk van giften. Richting het einde van het jaar zijn we op zoek naar mensen die zich voor 2020 een jaar lang willen verbinden aan onze missie door middel van een maandelijkse financiële bijdrage. Dit kan al vanaf 5 euro per maand. Want: samen staan we sterk.”

Wie kan meebouwen?
“Iedereen die een hart heeft voor tienermeiden en zich kan vinden in de missie van Huis van Belle! Dat kunnen ouders zijn, opa’s en oma’s, ooms en tantes maar ook bedrijven die op zoek zijn naar een waardevolle investering of kerken die een goed doel willen ondersteunen.”

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen