LHBT weigeren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 november 2019 door Patrick Goede

Drukkerij weigert studentenblad met LHBT-berichten te drukken: "In strijd met christelijke waarden"

Een christelijke drukkerij in Alabama heeft geweigerd om de nieuwste uitgave van een studentenblad te drukken. Het blad Due South dat in samenspraak met de Universiteit van South Alabama wordt opgesteld bevatte verhalen van Drag queens en LHBT-studenten, dat meldt de Christian Post.

Sinds 2012 heeft Interstate Printing al een samenwerking met het studentenblad. In de nieuwste editie zouden ook verhalen komen te staan over religie, afkomst en mensen met een beperking. Hoofdredacteur Sarah Boone: "Ze mailden mij dat ze gebruik wilden maken van het recht om het printen te weigeren, omdat het in strijd is met hun christelijke waarden, ze hoopten te kunnen blijven samenwerken in de toekomst."

Sarah vervolgt: "Dit is behoorlijk ironisch omdat dit nummer juist bedoeld is om de diversiteit en inclusiviteit van mensen te laten zijn. Het was het eerste speciale themanummer. Dat het nu te divers is voor de drukkerij maakt het wrang."

Een vertegenwoordiger van Interstate Printing gaf aan dat ze in eerste instantie geen commentaar wilden geven. Wel stuurden ze een mail naar Sarah die zij publiceerde. Daarin zegt Tracy Smith van Interstate Printing: "Zoals dit blad de vrijheid van verschillende leefstijlen weergeeft, maken wij gebruik van onze vrijheid om het printen ervan te weigeren op basis van de inhoud die niet overeenkomt met waar wij als christelijk bedrijf voor staan."

Hoofdredacteur Sarah Boone zegt dat het blad Due South in de toekomst gebruik zal gaan maken van een andere drukkerij.

Reacties

Er is wel een verschil tussen enerzijds het objectief beschrijven van bepaalde verschijnselen (ook al ben je het er niet mee eens) en anderzijds het goedpraten of promoten ervan . Maar hoe dan ook, een drukkerij heeft het recht om iets vanwege eigen waarden te weigeren omdat de ander gewoon naar een andere drukker kan gaan.
< de diversiteit en inclusiviteit van mensen > Het gaat ons Christenen niet om 'mensen' en wat die allemaal bedenken en verzinnen. Wij zijn namelijk geen humanisten. Het gaat ons om God, wij verkondigen dat iedereen die afscheid neemt van wereldse kletsverhalen en valse zelfbeelden een weg heeft naar vergeving en authenticiteit, d.i. de wezenskern die God als ziel in ons heeft gelegd en daarvoor eeuwig leven in Zijn vrede.
Moreel juiste beslissing.

Net als Hongarije niet meer met het songfestival meedoet. Een zéér hoog "homodiversiteits" gehalte.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.