China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2019 door Patrick Goede

"Je ledematen worden eraf gehakt", christelijke demonstranten in Hong Kong worden bedreigd

Ongeveer 40 christelijke demonstranten in Hong Kong hebben verontrustende dreigementen aan hun adres ontvangen. De christenen komen op voor de democratie. Berichten als: "Wanneer je niet stopt met het laten horen van je stem zal je familie sterven", en "Je ledematen zullen afgehakt worden".

Assistent professor Dr. John Chan is één van die mensen. Hij verwijderde deze berichten eerst en blokkeerde de gebruiker. Maar toen hij aan zijn collega's vertelde wat hem was overkomen hoorde hij dat ook zij bedreigd waren, vetelt Faithwire.

Chan was vooral geschokt dat de afzenders van de dreigmail zoveel informatie over hem hadden. "Ze weten zelfs wie er een jongere zus heeft en waar zij werkt", zegt Chan.

Nu de protesten maar aanhouden zijn veel christenen bezorgd dat de vrijheid van geloof mogelijk in het gedrang gaat komen. "Als het leven in Hong Kong nog verder ontmanteld wordt dan heeft dat een direct effect op de kerk. Bid voor de gemeente in Honk Kong", zegt de oprichter van stichting Hong Kong Watch, Ben Rogers.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.