hhk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2019 door Patrick Simons

Synode Hersteld Hervormde Kerk spreekt zich unaniem uit tegen homoseksuele relaties

Tijdens een landelijke vergadering heeft de generale synode van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) een rapport over homoseksualiteit unaniem aanvaard.

In het rapport valt onder meer te lezen dat het niet overeenkomstig het Woord van God is als mensen van hetzelfde geslacht seksuele omgang met elkaar hebben. Ook homoseksuele relaties worden afgekeurd. Bovendien stelt het rapport dat de kerk de verantwoordelijkheid heeft om hierin mensen te vermanen.

Wanneer kerkleden worstelen met homoseksuele gevoelens en "in het spoor van Gods Woord willen gaan", dienen ze volgens het rapport dezelfde positie te hebbenals alle andere leden van de gemeente. "Zij delen in de onderlinge zorg binnen de gemeente en worden ingeschakeld tot opbouw van het geheel."

Reacties

Terecht stelt het rapport dat seksuele omgang tussen mensen van hetzelfde geslacht niet overeenkomstig het Woord van God is. Homofilie is een gebrokenheid als gevolg van de zondeval. God gunt hen die homofiele gevoelens ervaren en eronder lijden, dat ze ervan verlost worden, want het hoort niet bij hen (Gen. 1:28). Door de kracht van de Heilige Geest is verlossing mogelijk, ook al wil de duivel dat ontkennen.
Eigenlijk een. Maar is die 'verlossing' geen hellend vlak? Kan ik van elke zonde verlost worden? Niet volgens de Bijbel: we zullen altijd blijven zondigen, net als Paulus. Hetzelfde geld voor homoseksuele gevoelens, dat zal, met hulp van Gods Geest, een levenslange strijd zijn. Net als alle andere zonden overigens.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.