Betogers Hong Kong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke songwriter schrijft lied voor betogers Hong Kong: "Ik bid elke dag voor jullie"

De christelijke artiest Moxy Anne heeft de song 'The Egg' geschreven uit solidariteit met de betogers in Hong Kong. Daarmee hoopt ze de Amerikaanse solidariteit ten opzichte van de betogers te vergroten. In het liedje wordt 'Pray for us' regelmatig geciteerd, net als het onofficiële lied van de protesten: 'Sing Hallelujah to the Lord'.

De artieste vertelt aan de ChristianPost dat ze het werk schreef omdat een van haar beste vrienden uit Hong Kong komt en haar creativiteit losmaakte. Via de meme 'I stand with the Egg' kwam Anne bij schrijver Haruki Murakami uit, die in 2009 een speech hield waarin hij mensen met eieren vergeleek. "Iedereen is min of meer een ei, een unieke en onvervangbare ziel die in een kwetsbare schelp zit. Maar iedereen loopt ook tegen een muur aan, en dat is het systeem."

Anne werd geïnspireerd door die woorden en wist dat ze er een liedje over moest schrijven. "Ik probeer recht te doen aan de beweging en hoop dat het Amerikanen aanmoedigt te leren over de protesten en het doel van de betogers. Ik bid elke dag voor Hong Kong."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.