Kruis Amerika

Nieuws

26 november 2019 door Geerten van Breugel

Steun voor godsdienstvrijheid onder Amerikaanse bevolking, "ook als consequenties discriminerend zijn"

Zelfs als een religieuze kijk op de wereld discriminerend is, vindt een meerderheid van de Amerikaanse bevolking dat godsdienstvrijheid gewaarborgd zou moeten zijn. Dat blijkt uit een studie van het Becket Fonds voor Religieuze Vrijheid.

De data die de organisatie heeft verzameld laten zien dat een meerderheid een religie goedkeurt, ook als het ongemak veroorzaakt of zaken oplegt aan anderen. Becket gaf in een reactie aan de ChristianPost aan dat de steun voor godsdienstvrijheid na jaren weer toeneemt. "We zagen tussen verschillende gebieden steun van boven de 70 procent voor onderwerpen, waaruit blijkt dat religieuze vrijheid zijn plek houdt als kerngedeelte van de Amerikaanse culturele waarden."

Volgens de studie is er geen bewijs voor toenemende exclusiviteit als het gaat om het accepteren van gelovigen, wat andere studies wel zeggen. "Uit de studie blijkt dat er bewijs is voor een overheid die niet veel ingrijpt en ziet dat er steun bestaat voor een cultuur van aanpassing ten opzichte van religieuze overtuigingen en gebruiken." In het onderzoek wordt gebruik gemaakt van een representatieve steekproef van 1000 respondenten uit de Amerikaanse bevolking.

Reacties

Het is natuurlijk een onontbeerlijk onderdeel van God volgen dat je "nee" zegt tegen goddeloosheid. Als een goddeloze zich daardoor 'gediscrimineerd' voelt, is dat geen maatschappelijk probleem waar de overheid zich mee moet bemoeien, want het zijn alleen maar de valse gevoelens van die goddeloze.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!