mars

Nieuws

26 november 2019 door Patrick Simons

Tweede Kamerlid haalt hard uit naar pro-life beweging: "Geen vrijheid van meningsuiting maar intimideren van vrouwen"

Opvallende uitspraken van Lilianne Ploumen tijdens een debatavond in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens een avond met als thema 'Baas in eigen buik 2.0' zei ze onder andere dat ze de anti-abortusbeweging niet als vrijheid van meningsuiting ziet. Dat schrijft Sjoukje Dijkstra in haar column in het Katholiek Nieuwsblad.

De Mars voor het Leven was bij de pro-abortus activisten zeker niet ongemerkt voorbij gegaan. Vanuit de zaal klonk de zorg dat de anti-abortus beweging sterker aan het worden is. Ploumen reageerde daarop: "Die anti-abortus beweging is er altijd geweest. Ik noem het geen protesteren. Het is geen vrijheid van meningsuiting, maar het intimideren van vrouwen. Ze doen alsof zij het beste voor hebben met vrouwen. Ze zijn helemaal niet pro-life, maar anti-choice."

Het vizier was tijdens de avond vooral gericht op christenen die volgens de verschillende sprekers veel invloed hebben. Ploumen sprak bijvoorbeeld ook nog over christelijke politieke partijen SGP en ChristenUnie. "Met die partijen valt niet te praten", stelde ze kort en bondig.

Lees de hele column op Katholiek Nieuwsblad.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Reacties

N
Een extreem linkse politica die zich zorgen zegt te maken over een stille tocht tegen abortus. Het liefst zou ze deze mensen het zwijgen opleggen. Waarom heeft Mevr Ploumen er geen probleem mee dat ongeboren mensen vermoord worden, maar wel met protesten daartegen? Opmerkelijk.
REAGEER
Pro choice is Ploumen, naar eigen zeggen (logica die voortvloeit uit de ander is anti-choice).

Mag ik dan zelf kiezen om moeite te hebben met abortus. Mag ik dan zelf bepalen om te demonstreren. Mag ik dan zelf de overweging maken anderen in mijn ideeën te laten delen.

Ploumen, niet zo betuttelen graag, al mag je dat wel van mij; jóuw keuze.
REAGEER
A
Te gek voor woorden, is zo zij zo blij dat in de moederschoot kinderen worden gedood.

Laat haar eens kijken naar een vrucht van drie maanden, daar zit reeds alles op een aan.

Hoe haalt zij het in haar hoofd. Ik hoop dat zij zich geïntimideerd voelt
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!