Kameroen

Nieuws

25 november 2019 door Geerten van Breugel

Noord-Kameroen overspoeld door serie aanvallen Boko Haram

In Kameroen is eerder deze maand de gepensioneerde pastor David Mokoni samen met een dove jongen vermoord door Boko Haram. Barnabas Aid meldt dat militanten van Boko Haram een nachtelijke aanval uitvoerden in het dorp Moskota. Twee andere pastors waren ook aanwezig bij de kerk en ontkwamen, een derde wordt behandeld voor een schotwond in zijn been. De extremisten zouden al het voedsel uit de kerk hebben meegenomen, evenals de kleren van de pastor.

Volgens een lokale bron van Barnabas Aid is het al de tweede aanval op het dorp in een week tijd. Sinds oktober wordt het noorden van het land overspoeld door een serie overvallen van Boko Haram, waarbij minstens acht mensen zijn omgekomen. Zo zouden op 31 oktober zes mensen zijn doodgestoken in het dorp Kotserehe, en sloegen ze op dezelfde dag ook toe in Moskata. Toen werd er één dode gemeld. Op 30 oktober, een dag eerder, werden zes christelijke dorpen geplunderd in het Mayo Sava-district.

Boko Haram is een islamitische terorristische groepering die zijn basis in Nigeria heeft. Het is een van de groepen in de wereld met de meeste doden op zijn geweten, en heeft ook gevolg in Kameroen, Tsjaad en Niger. Volgens de Verenigde Naties zouden 2.4 miljoen mensen gevlucht zijn in de omgeving van de terreurgroep.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!