Pence
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2019 door Geerten van Breugel

Mike Pence op verrassingsbezoek in Irak: "Hier om jullie eer te bewijzen, zoals de Bijbel zegt"

De vice-president van de Verenigde Staten, Mike Pence, heeft een verrassingsbezoek gebracht aan de Amerikaanse troepen in Irak. Het is het hoogste bezoek aan militairen sinds president Trump zijn leger uit Syrië terugtrok. Pence wil met het bezoek zijn dankbaarheid aan de militairen tonen, terwijl hij Romeinen 13:7 aanhaalt: 'Geef dus aan allen wat u verschuldigd bent: belasting aan wie belasting, tol aan wie tol, ontzag aan wie ontzag, eer aan wie eer toekomt.'

Pence kwam aan met een kalkoen, gebruikelijk voor het Amerikaanse Thanksgiving. Hij dankte de militairen en gaf aan dat hij namens de president zelf kwam: "Ik kom namens jullie opperbevelhebber en een dankbaar land, om eer te bewijzen, respect en dankbaarheid aan iedereen die zich in dienst stelt van het land. Jullie offeren je op voor de vrijheid."

De vice-president had een ontmoeting met de Iraaks-Koerdische politicus Nechirvan Barzani, die president is van de Koerdische Autonome Regio. Ook belde hij met de Iraakse premier, bezocht hij de plek vanwaar de Amerikaanse troepen de operatie tegen IS-leider Al-Baghdadi startten.

Ook dominee Franklin Graham was te spreken over het bezoek van Mike Pence en laat dat in een Facebook-post weten. "Bedenk op deze Thanksgiving alles waar je God dankbaar voor bent, en herinner je om hem te danken voor de mannen en vrouwen die de roep hebben beantwoordt om te dienen in ons leger. Bid voor hen en hun families, terwijl ze dienen."

Reacties

"Ik (niet ik) schaam mij het evangelie niet".

Duidelijk en kwetsbaar. Een voorbeeld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.