Istanbul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2019 door Geerten van Breugel

Koreaanse evangelist vermoord in Zuidoost-Turkije: "Dit was geen beroving, maar doelbewust"

In Turkije is de Koreaanse evangelist Jinwook Kim vermoord. Hij werd op 19 november drie keer gestoken op straat. De organisatie International Christian Concern, die toeziet op de situatie van vervolgde christenen, zegt dat het christenen in het land bang maakt voor toenemende vervolging.

De 41-jarige evangelist woonde sinds dit jaar in Diyarbakir, al leefde hij al vijf jaar in Turkije. Kim verhuisde om voor te gaan in een kleine christelijke gemeenschap. De Turkse autoriteiten hebben een 16-jarige jongere opgepakt als verdachte voor de moord. De aanval was bedoeld als een beroving, zegt de Turkse overheid. Christenen zeggen echter zeker te weten dat Kim om zijn geloof aangevallen werd en noemen hem een martelaar. Een Turkse evangelist zegt dat hij doodsbedreigingen ontving, een dag na de moord. "Dit was geen beroving, ze kwamen om hem te doden", zei hij. "We krijgen altijd bedreigingen. Ze weten dat ik probeer het evangelie te verspreiden, dus kunnen ze mij ook tot een doelwit maken. Dit kan een teken zijn." Kim was getrouwd, had een kind en zijn vrouw is zwanger van een tweede.

Reacties

T
De religieus geïnspireerde moordenaars worden in de islam niet afgevallen. In de koran roept Mohammed immers op om voor Allah joden en christenen te vermoorden.

Wat een verdriet voor die familie. De kerken in zuid Korea zenden veel evangelisten uit. Bid voor hun bescherming.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.