christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2019 door Patrick Goede

Christelijk gezin aangevallen met mes door moslimextremist in Egypte

Een christelijk gezin uit Egypte zat vorige week zondag rustig voor hun huis toen er een man aan hen vroeg waarom ze daar zo publiekelijk zaten. Ze vertelden hem daar alle recht toe te hebben. De man, Mohammed Eid Moussa genaamd, haalde thuis een mes op, kwam terug, en begon in te steken op het gezin. De weduwe en twee van haar zonen raakten gewond, dat meldt God Reports.

De weduwe, Houda Hana, had twintig hechtingen nodig voor een hoofdwond. De oudste zoon was niet thuis maar de middelste zoon heeft inmiddels operaties aan zijn lever en ingewanden ondergaan om in leven te kunnen blijven. De jongste zoon had alleen wat lichte verwondingen. 

De oudste zoon, Mina, reageert op de aanval: "Dit is een erg moeilijk moment voor ons, we kunnen niet terug naar het dorp. De extremistische familie woont niet ver bij ons vandaan. We willen niet dat ze ons gaan uitlokken om terug te vechten. We willen de rechter laten bepalen wat de straf zal zijn."

Vorig jaar viel Mohammed ook al christenen in het dorp aan. Hij staat erom bekend christenen te haten. Mohammed Eid Moussa is inmiddels opgepakt door de politie. Toch probeert de Orthodoxe kerk druk op de familie uit te oefenen om op een andere manier tot verzoening te komen. "Iedereen in het dorp wil deze man straffen. Maar de Orthodoxe kerk heeft de aanval afgedaan als "normaal" en niet als een vorm van christenvervolging. Dat was een fout. Maar deze man zal sowieso gestraft worden", zegt een lokale priester.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.