Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2019 door Lukas ten Napel

Tentoonstelling in het Tweede Kamergebouw over 400 jaar Statenvertaling

Hoewel de Bijbel niet meer aanwezig is in de zaal van de Tweede Kamer, zullen de Kamerleden de komende tijd nog regelmatig geconfronteerd worden met de Statenvertaling; de Bijbelvertaling die vierhonderd jaar geleden in opdracht van het parlement geschreven werd.  Beeldmateriaal, voorwerpen en tekstpanelen met informatie over de Bijbelvertaling zullen de komende maanden te bewonderen zijn in de centrale hal van het Tweede Kamergebouw. Dinsdag opent Kamervoorzitter Arib de tentoonstelling. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop is de drijvende kracht achter de tentoonstelling.

Bisschop vertelt aan het Reformatorisch Dagblad dat het niet moeilijk was om de tentoonstelling te regelen in een tijd waar scheiding van kerk en staat geldt. “Het verzoek voor de expositie werd vorig jaar goedgekeurd door de kunstcommissie van de Tweede Kamer, die destijds onder leiding stond van voormalig D66-leider Alexander Pechtold. Begin dit jaar stemde ook het presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer, in met de tentoonstelling, zij het onder twee voorwaarden; de SGP moest het zelf inrichten én zelf betalen. Maar dat laatste mocht dan weer niet uit het fractiebudget.”

Bisschop, die eerder in zijn column op CIP.nl vertelde over de tentoonstelling, had daar geen problemen mee. “We hebben vrij gemakkelijk sponsors kunnen vinden. Bovendien is het nu volledig ónze verantwoordelijkheid geworden. Dat geeft ruimte om het in te vullen zoals wij het willen, om het zo historisch mogelijk te doen. Wij hoeven dit thema nu niet op een, zeg maar, politiek correcte manier te presenteren. Nee, we laten gewoon de geschiedenis zien: wat er gebeurd is.”

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad. 

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.