egypte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2019 door Kerk in Nood

'Situatie christenen in Egypte verbeterd'

Ondanks de voortdurende dreiging van extremistische aanvallen in Egypte, verbetert de situatie voor de christenen in het land volgens een bisschop. Dat meldt Kerk in Nood.

De koptische katholieke bisschop Kyrillos William van Assiut sprak tegenover Kerk in Nood zijn hoop uit voor de Christenen in Egypte. Hij zei: 'We danken God dat de situatie beter wordt. De president [al-Sisi] heeft goede wil jegens de Christenen. Hij is een president voor alle Egyptenaren." Wel blijft de dreiging van extremistische aanvallen bestaan, waarbij islamisten Christenen bang willen maken over hun plaats in de Egyptische samenleving: “Aanvallen gepleegd door islamisten gebeuren van tijd tot tijd. Hun doel is niet alleen om christenen aan te vallen, maar ook de Egyptische regering. 'Ze willen tegen Christenen zeggen' de regering kan je niet beschermen. Je zou Egypte moeten verlaten.' Ze willen graag een islamitische staat oprichten, maar in Egypte zal dat nooit uitkomen. Egyptenaren - Christenen en Moslims zijn te verenigd voor de extremisten om problemen te veroorzaken. "

“Er heerst sinds 1952 een mentaliteit waarbinnen Christenen behandeld worden als tweederangsburgers. Nu is er iets veranderd en gaat het steeds beter. Zo is het bouwen van kerken eenvoudiger dan voorheen. We hoeven niet jaren te wachten om een ​​kerk te bouwen. " Volgens bisschop William is dit een opmerkelijke verandering. Al meer dan 160 jaar moesten christenen toestemming krijgen van het staatshoofd van Egypte voor nieuwe kerkgebouwen."

Lees meer bij Kerk in Nood. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.