elbert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2019 door Patrick Simons

Oud-Kamerlid SGP Elbert Dijkgraaf heeft relatie met staatssecretaris

Het VVD-congres van afgelopen zaterdag zorgde voor nogal wat ophef. Niet alleen bezigde fractievoorzitter Klaas Dijkhoff de term 'christenhond', ook kwam naar buiten dat Elbert Dijkgraaf, oud-Kamerlid namens de SGP, een relatie heeft met staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken.

Dat verklapte presentator Paul de Leeuw aan het einde van het congres. Hij kwam daarmee terug op een 'grapje' van Klaas Dijkhoff. Toen de fractievoorzitter werd gevraagd wie van de partij hij absoluut niet op een huisdier zou laten passen, antwoordde hij dat hij nooit een hond bij Van Ark achter zou laten. Dan zou het immers "een christenhond worden". Presentator Paul de Leeuw begreep het eerst niet maar vertelde later tijdens het congres dat Van Ark een relatie heeft met Elbert Dijkgraaf.

Dijkgraaf verliet in april vorig jaar de Tweede Kamer na acht jaar omdat hij zijn huwelijk wilde redden. Dat is dus niet gelukt. Inmiddels is hij gescheiden. Tegenover het Algemeen Dagblad bevestigt hij de relatie ook. Hij zegt ook dat ze de relatie bewust uit de pers hebben gehouden. "Mijn kinderen hebben een lastige tijd gehad en ik wilde hen beschermen". Hij vertelt aan het dagblad dat hij na zijn vertrek uit de Kamer regelmatig een kopje koffie met bewindslieden dronk. Ook Van Ark nodigde hem daarvoor uit. Dat groeide uiteindelijk uit tot de relatie die ze nu hebben. Van Ark is overigens ook gescheiden.

Destijds lichtte Dijkgraaf zijn vertrek middels een brief toe. "Sinds enkele jaren staat er steeds meer spanning op mijn huwelijk. Er is van alle kanten hard gewerkt om dat op te lossen, maar dat is tot op heden niet gelukt. Als gevolg daarvan klopt de balans tussen werk en privé niet meer. Als je een goed Kamerlid probeert te zijn dan vergt dat veel. Als ook je relatie veel energie kost, dan lever je aan twee kanten in."

CIP.nl deed ten tijde van het vertrek uit de Tweede Kamer ook navraag bij de SGP, omdat we via meerdere bronnen te horen kregen dat de verklaring die hij destijds had uitgegeven op meerdere punten niet klopte. De SGP wilde destijds hier geen antwoord op geven.

Verantwoording: Dit nieuws kwam deze week naar buiten via verschillende media. Elbert Dijkgraaf kreeg veel lof en media-aandacht toen hij uit de Kamer vertrok en verklaarde zijn huwelijk te willen redden. Bovenstaand nieuws is hierop een update en CIP.nl vindt dat haar lezers ermee worden gediend hiervan op de hoogte te worden gebracht. 

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.