ggin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2019 door Patrick Simons

Gereformeerde Gemeente in Nederland brengen boek uit over "kerninhoud van de prediking"

Afgelopen week bracht het kerkelijk bureau van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) het boekje 'Wet en Evangelie' uit. Daarin wordt "de kerninhoud van de prediking van Gods Woord" uiteengezet. Directe aanleiding waren besprekingen met de Gereformeerde Gemeenten over de verschillen in leer. Het Reformatorisch Dagblad sprak met R. A. van der Garde, secretaris van het deputaatschap contact met kerken.

Belangrijkste onderwerp is het onderscheid dat in de Gereformeerde Gemeenten wordt gemaakt tussen evangeliebeloften en verbondsbeloften. "Kennelijk zijn er twee soorten van beloften van genade, enerzijds beloften die alle hoorders gelden, waarop ook alle hoorders rechten kunnen laten gelden en waarop alle hoorders dus kunnen pleiten, en andere beloften die alleen voor Gods kinderen zijn. Wij zijn die mening niet toegedaan. Alle beloften van genade worden immers in Christus vervuld. Alle genade vloeit voort uit het eeuwige verbond der genade.

"Dat de beloften Gods van genade voor de Zijnen op te delen zouden zijn in deze twee soorten, is naar onze overtuiging een nieuwe onderscheiding. Dat leggen we uit in "Wet en Evangelie"."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad. 

Reacties

P
't Is maar waar je je druk om maakt... Als leer en dogmatiek belangrijker zijn dan het Evangelie, dan krijg je dit soort uitwassen. Alsof God niet het - eeuwig - welzijn van alle mensen op het oog heeft en ook echt meent wat Hij zegt.
M
Onbelangrijk dit onderscheid, het gaat erom leef je onder de vloek van de wet, of uit de zegen van Gods principes die jou levensovertuiging is geworden.

Religie redeneerd, Gods Geest overtuigd!
Dat ze nu nog steed helder moeten maken wat de kerninhoud van het Evangelie is, maakt maar al te zeer duidelijk wat een dwalende club de GG is en is geweest. En waarschijnlijk zal blijven ...
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.