Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2019 door Nederlands Dagblad

Paus Franciscus bezoekt Thailand en Japan om aandacht te vragen voor evangelisatie en de bescherming van het leven

Paus Franciscus is dinsdagavond vertrokken naar Azië. Thailand en Japan, waar in verhouding een kleine groep christenen te vinden is, zijn de twee landen die door hem bezocht zullen worden. Op zijn 32e buitenlandse reis als paus, zal hij onder andere wijzen op de ‘immoraliteit van kernwapens’ en wil hij de mensen oproepen tot vrede en het aangaan van het ‘interreligieuze’ gesprek. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

De paus bezoekt Thailand vanwege een jubileum: 350 jaar geleden werd daar het eerste christelijke vicariaat opgericht, de voorloper van een bisdom in missiegebieden. Franciscus wil opnieuw de gelovigen aansporen om te evangeliseren. Tijdens het bezoek aan Japan zal de aandacht vooral uitgaan naar het bezoek van Franciscus aan Nagasaki en Hiroshima, de steden die in 1945 door Amerikaanse atoombommen werden verwoest. ‘Bescherm al het leven’ is het thema daar.

Thailand heeft 69 miljoen inwoners; zo’n 390.000 mensen zijn daar katholiek. In Japan is slechts een half procent van de bevolking christen. De katholieke kerk beheert echter wel veertien universiteiten in het ‘land van de rijzende zon’.

Lees meer in het Nederlands Dagblad. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.