Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2019 door Geerten van Breugel

Meerderheid Amerikanen: positief over rol kerk, maar zonder invloed op politiek

Een meerderheid van de Amerikaanse burgers zegt dat de kerk een goede invloed heeft op de maatschappij, maar dat ze geen invloed op de politiek mag uitoefenen. Dat blijkt uit een studie van het gerenommeerde onderzoeksinstituut Pew Research.

Volgens het onderzoek dat vrijdag werd gepubliceerd, vindt 63 procent van de respondenten dat religieuze groepen 'politieke aangelegenheden' moet vermijden en zegt 76 procent het niet goed te vinden als een kerk politici steunt. In het onderzoek werden meer dan zesduizend Amerikaanse staatsburgers gevraagd hoe ze over de relatie tussen kerk, maatschappij en overheid nadenken. Zo vond 55 procent van de ondervraagden dat religie 'meer goed dan slecht' doet in de maatschappij, ten opzichte van 20 procent die de kerk eerder een slechte invloed ziet hebben dan een goede.

"Over het algemeen hebben Amerikaanse volwassenen een positief beeld van de rol die religieuze instituten spelen in het Amerikaanse leven, behalve ten opzichte van de politiek", legde het onderzoek uit. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.