nonnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2019 door Nederlands Dagblad

Franse non mag bejaardenhuis alleen betrekken zonder religieuze kleding

In een Frans bejaardenhuis is een zeventigjarige non geweigerd vanwege haar kleding. De direct wil niet dat de vrouw met haar habijt en sluiter in het tehuis komt wonen omdat dat volgens hen de rust zou vestoren. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Nadat ze vrijwel haar hele leven in Zuid-Frankrijk woonde, wilde de non graag de laatste jaren van haar leven in haar geboortestreek Haute-Saône wonen. Na een wachttijd van zes maanden kreeg ze een toewijzing. In de brief waarin dat werd medegedeeld stond echter als voorwaarde dat men ieder "opzichtig teken van het behoren tot een religieuze gemeenschap" niet accepteert. Daarbij wordt een beroep gedaan op de scheiding van kerk en staat. "Godsdienst is een privézaak en dat moet zo blijven", citeert het Nederlands Dagblad de directeur van het tehuis.

Ook de burgemeester van de gemeente heeft inmiddels gereageerd. Hij noemde het een beoordelingsfout en zei er direct bij dat de non gewoon een kamer in het bejaardentehuis kan krijgen wanneer ze dat wil.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.