vaticaan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2019 door Patrick Simons

Vaticaan kritisch op besluit Verenigde Staten over Israël

Eerder deze week kwam naar buiten de regering Trump besloten heeft om de nederzettingen van Israël niet langer als illegaal te bestempelen. Dat leverde internationaal nogal wat kritiek op. Ook het Vaticaan heeft volgens het Nederlands Dagblad inmiddels gereageerd.

Vanuit het Vaticaan wordt aangedongen op een tweestatenoplossing waar beide volken van kunnen profiteren. Hoewel er in de verklaring niet direct naar de Verenigde Staten wordt gewezen, is duidelijk dat men hierop doelt. Men heeft het namelijk over "recente besluiten die het verdere vredesproces tussen Israël en Palestina ondermijnen".

Het is trouwens opvallend dat het Vaticaan hierop reageert. Dat is namelijk niet de gewoonte van de Katholieke Kerk. Er wordt overigens in de verklaring duidelijk gesteld dat men voor vrede en veiligheid is voor zowel Israël als Palestina.


Israël
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
- Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"
- "Christenen met liefde voor Israël zijn te vaak blind voor onrecht"
- Ds. Henk Poot: "Jezus was geen breekpunt voor de joden"
Meer over Israël »

Reacties

P
Niet zo verwonderlijk de reactie van het Vaticaan, immers Israël heeft afgedaan gezien de kerkleer met de Joden vervolging van weleer. De vervangingsleer is nog steeds van kracht en wij zijn het Israël ze verwachten Jezus in hun midden in plaats van Jeruzalem waar Israël is ontstaan.
K
Hopelijk kent de Paus het Oude Testament, waarin duidelijk staat dat Judea en Samaria bij Israel horen.Genesis 12:7 Toen verscheen de HERE aan Abram en zeide: Aan uw nageslacht zal Ik dit land geven. En hij bouwde daar een altaar voor de HERE, die hem verschenen was.
M
Het Vaticaan bedrijft politiek. Altijd al. Zij verwachten een messias ja, en dat is de anti_christ. Deze paus is voor One-World-Goverment. Deze paus heeft ook onlangs verklaart dat het niet uitmaakt in welke god je gelooft. Als de godsdienst maar bij je past.

De nederzettingen staan op joods grondgebied, en 'palestijnen' hadden die bezet....

Iets anders is het niet.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.