terrorisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2019 door Patrick Simons

Aartsbisschop van Burkina Faso wil openheid tot vergeving jihadisten: "Opdracht van Jezus"

In Afrika laait het islamitisch geweld de laatste jaren behoorlijk op. Burkina Faso is één van de landen waar jihadisten steeds vaker aanslagen plegen op christenen. Het antwoord van christenen? Gebed, zo stelt aartsbisschop Philippe Ouédraogo volgens het Reformatorisch Dagblad. Hij heeft dan ook zijn kerk gevraagd om een jaar lang voor rust en vrede te bidden.

De kardinaal wil overigens benadrukken dat niet alleen christenen het slachtoffer zijn. "Iedereen is bang voor de jihadisten", stelt hij. "Ze doden katholieken, protestanten en moslims. Iedereen." Hij hoopt dat de internationale gemeenschap krachtdadig ingrijpt. "De legers hebben drones en technische middelen om de jihadisten te volgen. Maar de bevolking beschermen ze niet. De vraag is: waarom zijn ze daar eigenlijk?"

Maar alleen gewapende actie is volgens hem niet voldoende. "We moeten ook het gesprek aangaan, zelfs met jihadisten. Daar hoort ook openheid tot vergeving bij. Dat is moeilijk. Maar het is de opdracht van Jezus." Hij vertelt verder dat hij voor zijn kerk een jaar van gebed heeft ingesteld, dat ingaat op 10 november. "Het gebed is ons krachtigste wapen."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.