Joël Voordewind haalt hard uit: "Het bashen van Israël moet heel snel stoppen"
Joël Voordewind is er klaar mee. In een blog die het Tweede Kamerlid van de ChristenUnie op de website van zijn partij publiceert, roept hij op om te stoppen met het "bashen van Israël". Dit naar aanleiding van de acht resoluties die de Verenigde Naties tegen Israël aannamen.
"Tot mijn grote ergernis heeft Nederland ingestemd met zeven van de acht van deze resoluties", schrijft Voordewind. "In één geval heeft Nederland zich slechts van stemming onthouden. En dat terwijl de minister van Buitenlandse Zaken in november 2017 van de Tweede kamer de opdracht heeft gekregen actief stelling te nemen in de VN tegen dit soort zeer eenzijdige resoluties. In één van deze resoluties wordt er zelfs niet meer gesproken over de Tempelberg in Jeruzalem, maar alleen over de Haram al-Sharif, de islamitische benaming voor de Tempelberg – wat mij betreft is dat een moedwillige poging de Joodse geschiedenis en wortels in het land te ontkennen."
"Het is een moedwillige poging de Joodse geschiedenis en wortelsin het land te ontkennen."
Voordewind stelt dat er sinds 2006 maar liefst 66 resoluties zijn aangenomen tegen Israël. Ter illustratie: Syrië, Soedan, Myanmar, Congo en Noord-Korea kregen samen 80 resoluties en landen als China en Saoedi-Arabië kregen zelfs helemaal nog nooit met een resolutie te maken. Absurd, volgens de politicus.
"Israël heeft maar een paar vrienden in de wereld. Er is een overgrote meerderheid in de Mensenrechtenraad en in de Algemene Vergadering van de VN die tegen Israël is. Dit heeft niks meer met een neutrale VN te maken. Dat vraagt van ons om het juist voor Israël op te nemen. Het bashen van Israël moet heel snel stoppen."
Voordewind wil dat de minister belangrijke moties met betrekking tot Israël eerst aan de Tweede Kamer voorlegt.
Voordewind schrijft tot slot dat hij samen met VVD en CDA een brief van de minister vraagt waarin opheldering wordt gegeven over het stemgedrag van Nederland. Hij is de minister van plan om te vragen belangrijke moties met betrekking tot Israël eerst aan de Tweede Kamer voor te leggen.
Deel dit artikel op: