Kindje in de buik van zijn moeder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 november 2019 door Reformatorisch Dagblad

Voormalig abortusarts: “Als je ziet dat een foetus een menselijk wezen is, kun je niet meer voor abortus zijn”

De 69-jarige Kathi Aultman was abortusarts maar is nu voorvechter van de prolifebeweging. Een bijzondere verandering. Ze vertelde haar verhaal aan het Reformatorisch Dagblad: “Als je ziet dat een foetus een menselijk wezen is, kun je niet meer voor abortus zijn.”

“In de Verenigde Staten ben je als beginnend arts verplicht te leren hoe je een abortus moet uitvoeren. Tenzij je gewetensbezwaren hebt. Ik was ervan overtuigd dat ik met een abortus vrouwen een dienst bewees. Ik ben opgeleid als verloskundige-gynaecoloog. Onder mijn werk vielen bevallingen, behandeling van vrouwenkwalen en ook abortussen.
Dat ik in een abortuskliniek ben gaan werken, was met name voor het geld. Het is als beginnend arts gebruikelijk om naast je werk nog een tweede baan te nemen. Ik kon kiezen uit spoedeisende hulp of een abortuskliniek. De laatste betaalde beter en het leek me niet lastig in zo’n kliniek te werken.

“Ik had het idee dat ik iets goeds deed voor de vrouwen. Als ik een abortus uitvoerde, voelde ik me daar volledig bij op mijn gemak. Ik deed zelfs abortussen toen ik zelf zwanger was.”

“Na de geboorte van mijn kind kwam ik tijdens mijn werk in de kliniek drie vrouwen tegen. De eerste had al drie abortussen ondergaan en gebruikte abortus als gezinsplanning. De tweede wilde de foetus niet zien, maar zei: Ik wil die gewoon doden. De laatste vrouw huilde de hele tijd tijdens de behandeling. Door dat contrast tussen vijandigheid en wanhoop wilde ik onmiddellijk stoppen.”

Lees het hele verhaal op de site van het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.