Andrew Cuomo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 november 2019 door Geerten van Breugel

Pro-life groepen en kerk in verweer tegen wet New York: "Geen werknemer aannemen die het oneens is met ons belangrijkste doel"

Pro-life groepen hebben samen met een kerk een proces aangespannen tegen de Amerikaanse staat New York om het aannemen van een wet die de groepen verplicht voorstanders van abortus aan te nemen. Afgelopen week nam gouverneur Andrew Cuomo Senate Bill 660 aan, waarin gesteld wordt dat bedrijven werknemers moeten aannemen, ongeacht hun keuzes wat betreft gezondheidszorg, zag de ChristianPost.

Zwangerschapscentrum CompassCare, de First Baptist Church en de National Institute of Family and Life Advocates vinden dat de overheid organisaties "niet kan vertellen dat ze een werknemer moeten aannemen die het niet eens is met hun belangrijkste doel. New York vernedert hiermee religieuze pro-life centra en andere organisaties die zich baseren op het geloof: religieuze scholen, katholieke ziekenhuizen, zelfs kerken. Er wordt iets geëist dat ongrondwettig is."

Met de wet maakt de overheid het christelijke bedrijven en organisaties onmogelijk hun werknemers te vragen documenten te tekenen die hen het recht ontneemt eigen keuzes voor gezondheidszorg te maken. Ook konden organisaties eerder de geschiedenis van werknemers inzien als het ging om gezondheidszorg.

Reacties

K
Wanneer een bouwaannemer personeel aanneemt, moet er geen restrictie zijn wat betreft de keuze van de nieuwe werknemer wat betreft zijn verzekering.

Wel mag worden verlangd door , in dit geval Prolife organisaties, dat nieuwe werknemers achter de doelstelling staan van hun nieuwe werkgever. Die keuzevrijheid mag nooit worden verboden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.