Syrie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 november 2019 door Geerten van Breugel

Drone-aanvallen in Syrië veroorzaken doden; christelijke hulpverleners onder vuur

De terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië zorgt ervoor dat de Turkse strijdkrachten verder het land intrekken. Een ziekenhuis in het noordoosten van het land heeft inmiddels 700 patiënten behandeld, waarvan er veel het slachtoffer zijn van drone-aanvallen. Ook zijn er in de laatste drie dagen 26 doden gevallen, tekende Faithwire uit de mond van hulpverlener Dave Eubank op.

"Toen we op een verzamelplek van hulpverlening waren, moesten we ons vervoer verstoppen vanwege drone-aanvallen", vertelt Eubank, coördinator van de christelijke Free Burma Rangers. Het is voor hem duidelijk dat de Turkse regering niet alleen aanvallen uitvoert op militaire doelen, omdat zijn ambulance op 2 november nog getroffen werd. Er viel toen een dode en veroorzaakte twee gewonden. Eubank: "We vragen dus ook om een stop op drone-aanvallen. Er zijn al vijf ambulances uitgevallen. Dat moet stoppen."

Omdat het Amerikaanse leger uit de regio vertrekt, zorgen andere westerse mogendheden ervoor dat de olievelden in het land niet kunnen worden bereikt door ISIS. Dit opende echter de deur voor het Turkse leger, dat het land in het noordoosten is binnengevallen. In de regio wonen veel christenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.