school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 november 2019 door Adhoc docent

Nieuwe invalpool binnen christelijk basisonderwijs

Adhocdocent is een nieuwe invalpool binnen het christelijk basisonderwijs gestart: Adhocdocent PO. Door de nauwe samenwerking met basisscholen en hogescholen biedt de invalpool een duurzame oplossing voor het lerarentekort. Adhocdocent is sinds 2009 actief als dienstverlener in de onderwijsbrache. In de afgelopen 10 jaar is Adhocdocent een vertrouwde naam geworden voor reformatorische en christelijke onderwijsinstellingen in heel Nederland. In 2018 is Adhocdocent de reformatorische invalpool Klaswijs begonnen. Dit najaar is Adhocdocent van start gegaan met een tweede pool voor dagvervangingen in het basisonderwijs.

Judith Kesler, vervangingscoördinator Adhocdocent PO: “Vanuit Klaswijs hebben we geleerd dat samenwerking met scholen en hogescholen dé oplossing voor het lerarentekort is. Deze samenwerking gaat verder dan het uitwisselen van bellijstjes met invalleerkrachten. Iedere organisatie zet zich vanuit de eigen expertise in om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te enthousiasmeren voor dat mooie beroep van leerkracht.”

Over Adhocdocent PO: “We kregen steeds meer vraag vanuit het protestants-christelijk basisonderwijs voor een invalpool met een positief christelijke identiteit. Ook invalleerkrachten klopten bij ons aan. Om deze scholen en leerkrachten bij elkaar te brengen, zijn we de invalpool Adhocdocent PO gestart.”

Lerarentekort
Adhocdocent PO heeft als doel om samen met scholen en hogescholen de handen ineen te slaan om het lerarentekort aan te pakken. In de eerste plaats door kandidaten enthousiast te maken voor en te begeleiden in een overstap naar het onderwijs. Daarnaast biedt een invalpool startende leerkrachten de kans om kennis te maken met een variëteit aan basisscholen. Door gezamenlijke (na)scholing, begeleiding en coaching aan te bieden, krijgen leerkrachten de mogelijkheid zich professioneel te ontwikkelen.

Invalleerkracht
Femke de Vries, invalleerkracht bij Adhocdocent PO, vertelt waarom zij gekozen heeft voor de invalpool: “Invallen geeft je de mogelijkheid om op verschillende scholen rond te lopen. Het geeft je een beeld van dat wat je wilt en van dat wat bij je zou passen. Als invalleerkracht kan je daarnaast veel betekenen voor teams. Ook kinderen waarderen het enorm.”

Adhocdocent PO
De invalpool van Adhocdocent PO richt zich op dagvervangingen in de regio Rijnmond. Onderwijsassistenten, pabo-studenten, leerkrachten en professionals die interesse hebben in het basisonderwijs kunnen zich aanmelden via de website van Adhocdocent.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.