andrew brunson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 november 2019 door SDOK

Voorganger Andrew Brunson vocht in zijn cel tegen moedeloosheid: "Ik begon elke dag met vijf minuten dansen en springen"

Dans je wel eens in je ondergoed? Met die vraag begint Stichting de Ondergrondse Kerk een bijzonder verhaal over de Amerikaanse voorganger Andrew Brunson. Want, zo vervolgt het verhaal, ook David danste in zijn ondergoed toen de ark naar Jeruzalem werd gebracht. Hij huppelde uit alle macht.

Ruim twee jaar zat Brunson als Amerikaanse voorganger vast in de Turkse gevangenis. Het was af en toe heel zwaar. Daar vertelt hij ook heel eerlijk over. "Ik wil niet dat mijn verhaal een verhaal van duisternis en het stilzwijgen van God wordt, maar dat was wel een rode lijn tijdens mijn gevangenschap. Ik stond iedere dag, zonder uitzondering, op met angst en verdriet.

SDOK vertelt echter dat Andrew op een gegeven moment besloot op te gaan vechten tegen moedeloosheid. Om dat te doen besloot hij elke dag opnieuw te beginnen met vijf minuten dansen en springen. “Ik begon te strijden tegen mijn gevoel. Ik zei: ‘Heere, ik wil het eens zijn met Uw plan. Als het Uw wil is dat ik blijf, help mij deze beslissing te omarmen.’

Ik nam iedere dag een moment om mijn gebrek aan vreugde te belijden. Daarna ging ik in mijn cel dansen en springen. Ik ben helemaal niet goed in dansen, maar ik deed het gewoon. Ik richtte mijn hart op de Heere Jezus. Ik wilde gehoorzaam zijn. Ik deed het voor Hem.”

De strijd van Andrew duurde vaak de hele dag. Talloze malen bad hij, smeekte hij en probeerde hij zich over te geven. "Het duurde meestal tot in de avond voordat ik mijzelf over kon geven aan de Heere. Dat waren de mooiste momenten in de gevangenis. Maar de volgende werd ik wakker en begon het allemaal weer opnieuw."

Klik hier om naar de website van SDOK te gaan

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.