mark
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 november 2019 door Patrick Simons

Jonge Theoloog des Vaderlands: "Het gaat niet om de mooie dingen die ik zeg, het gaat om God"

Naast een nieuwe Theoloog des Vaderlands werd er afgelopen zaterdag ook een nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands gekozen. De 26-jarige theologiestudent Mark de Jager was de gelukkige. Het Nederlands Dagblad sprak met hem.

De Jager stelt in gesprek met de krant dat hij het belangrijk vindt om niet bang te zijn de woorden van Jezus te brengen, juist op plekken waar je in de minderheid bent. Hij vertelt hoe hij dat deed toen hij voor de Rijksuniversiteit Groningen werkte. "Als ik bij een studentenvereniging als Vindicat kwam en vertelde dat ik theologie studeerde, was er gespreksstof voor een hele avond. Kritisch, maar wel vanuit oprechte nieuwsgierigheid. Bij theologen die wat ouder zijn, is er verlegenheid om te spreken over het geloof. Dat gaat in bedekte termen, haast een beetje verontschuldigend. Bij mijn generatie zie je dat niet meer."

Hij vertelt desgevraagd aan het dagblad een beetje sceptisch te staan tegenover zijn verkiezing tot Jonge Theoloog des Vaderlands. "Als theoloog spreek je over grote dingen. We hebben het over God die hemel en aarde gemaakt heeft. De God die oordeelt. De God door wiens genade wij leven. Dat maakt je als theoloog heel klein. De belangrijkste eigenschap van een theoloog is dat je nederig durft te zijn. Het gaat niet om de mooie dingen die ik als jonge theoloog zeg, het gaat om God."

Lees meer in het Nederlands Dagblad

Reacties

H
Een vaste grond Mark veel zegen toegewenst.
H
J.G.

Houd vast wat je hebt Mark. Mooi, God alle eer!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.