chili
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2019 door Kerk in Nood

Kerken in Chili lijken nieuw doelwit demonstranten en worden geplunderd en vernield

Ook de kerken zijn inmiddels het doelwit van de grootschalige protesten die in Chili plaatsvinden. Volgens Kerk in Nood zijn er vorige week verschillende kerken in het land geplunderd en in brand gestoken.

Er wordt al langer hevig geprotesteerd in het land vanwege de flinke kloof tussen arm en rijk en de inkomensongelijkheid. De protesten worden echter alleen maar heviger en zijn direct gericht tegen president Sebastían Pinera en zijn beleid. Het is dan ook onduidelijk waarom de demonstranten zich vorige week plotseling specifiek op kerken richtten.

De Mary Help of Christians kerk in Talca werd vorige week door tientalle demonstranten opengebroken. Ze vernietigde religieuze afbeeldingen, sleurden kerkbanken de straat op en staken deze in brand. Ook de Santa María de los Ángeles parochie in Renaca was het doelwit van de demonstranten. Ze vernietigden hier verschillende beelden, sloopten kerkramen en besmeurden de kerk met graffiti.

Eerder werd de kerk van Maria Hemelvaart al aangevallen. "We maken ons grote zorgen", stelt MAria Covarrubias, voorzitter van Kerk in Nood in Chili. "We zijn weer getuige geweest van een daad van ontheiliging tegen een katholieke parochie. Wij vragen uw gebeden in deze moeilijke tijd voor onze kerkelijke assistent en zijn parochianen, voor vrede in ons land en dat God de harten van hen die deze betreurenswaardige daden hebben begaan, mag bekeren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.