iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 november 2019 door Open Doors

Iraanse christenen schrijft indrukwekkende brief vanuit cel: "Hoop dat de liefde van de Here Jezus Christus wordt verspreid"

Hij zit 2016 vast voor het leiden van een huiskerk. Naser Navard-Goltapeh werd in september van 2017 veroordeeld tot een gevangenisstraf van maar liefst tien jaar. Vanuit zijn cel heeft hij nu een open protestbrief geschreven.

De brief werd op 1 november geschreven en Navard-Goltapeh meldt dat beschuldiging van 'acties tegen de nationale veiligheid door het leiden van een huiskerk' vals is. Hij haalt daarbij artikel 13 en artikel 26 van de grondwet aan die volgens hem het christendom erkennen. In zijn brief schrijf Naser:

"Geliefde mensen in Iran,

Ik ben een gevangengezette Farsi-sprekende christen die in de Bijbel gelooft. Het is goed om te weten dat het houden van religieuze bijeenkomsten in het Farsi die plaatsvinden in het huis van christenen wordt beschouwd als een actie tegen de nationale veiligheid van de islamitische republiek.

De artikelen 13 en 26 van de grondwet erkennen echter religieuze minderheden als het zoroastrisme, jodendom en christendom, die in vrijheid uiting mogen geven aan hun geloof. Ik zit nu al meer dan twee jaar gevangen en begrijp niet door welke logica of door welke misdaad ik deze zware straf heb verdiend.

Ik hoop dat de liefde van de Here Jezus Christus wordt verspreid door de stemmen van christengevangenen in deze wereld heen. Ik spreek mijn dank uit naar een ieder die mensenrechten bevordert.”

De gevangen christen, Naser Navard-Goltapeh"

Naser werd gearresteerd op het moment dat hij een ontmoeting had met drie christenen uit Azerbeidzjan. Ze werden allemaal opgepakt en na vier maanden kwamen ze op borgtocht vrij. De andere drie keerden terug naar hun land en Naser kreeg een gevangenisstraf van tien jaar die hij uitzit in de Evin-gevangenis te Teheran.

Reacties

P
P.J.HollemanMijn hart gaat uit naar de Iraniërs . Nu ik dit lees moeten wij gaan bidden om vrijlating.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.