kazachstan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2019 door Patrick Simons

Pastors in Kazachstan veroordeeld voor opleggen van handen en bidden in vreemde talen

In Kazachstan zijn drie kerkleiders veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen. Het beroep dat ze tegen hun straf hadden aangetekend, is verworpen. Ze werden veroordeeld vanwege het werk dat ze in de New Life Pentecostal Church deden. De drie gaan nu voor hun laatste kans bij het Hooggerechtshof.

Pastor Sergei Zaikin, pastor Maxim Maxmov en zijn vrouw Larisa Maxmova zijn volgens Open Doors veilig in de Verenigde Staten maar willen dolgraag terug naar Kazachstan om hun werk voort te zetten. Ze werden deze zomer veroordeeld omdat ze handen oplegden en baden in vreemde talen. De rechtbank stelde dat ze daarmee de gezondheid van gemeenteleden hebben beschadigd. Er werden gevangenisstraffen van maximaal vijf jaar opgelegd.

Maar dat is niet de enige straf. Er werden vijf gebouwen geconfisqueerd en ook werd het geld van een bankrekening in beslag genomen. Opvallend daarbij is dat twee van de gebouwen volgens de huidige pastor van de kerk eigendom van de kerk zijn en niet van één van de pastors. Als zo'n tien jaar richt de overheid zich doelbewust op de New Life Pentecostal Church en doet het er alles aan om het de kerk zo moeilijk mogelijk te maken.

Reacties

Wat is de duivel toch gemeen om voorgangers tot gevangenisstraf te veroordelen vanwege het zogenaamd ‘beschadigen van de gezondheid van gemeenteleden’ en dan bovendien nog het geld van de kerk in te pikken.
J
"Ze werden deze zomer veroordeeld omdat ze handen oplegden en baden in vreemde talen." Paulus veroordeelt het bidden in vreemde talen zonder vertaling, al ben ik het natuurlijk niet eens met het opleggen van gevangenisstraf en confiscatie van kerkgebouwen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.