VN
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2019 door Patrick Simons

Nederland stemt opnieuw voor anti-Israël resoluties Verenigde Naties

Er zijn opnieuw acht resoluties tegen Israël aangenomen door de Verenigde Naties. Er bovendien tegen geen enkel ander land een resolutie aangenomen. Opvallend: Nederland stemde vóór zeven van de acht resoluties tegen Israël.

De resoluties werden met grote meerderheid aangenomen. Enkel Israël zelf en de Verenigde Staten stemden tegen, daarnaast onthielden zeven landen zich van de stemming. Dat Nederland ook voor de resoluties stemt, gaat in tegen een motie die in 2017 werd aangenomen. Daarin stond dat het Nederlandse parlement zich voortaan actief zou gaan verzetten tegen organisaties binnen de VN die overdreven veel aanracht aan Israël besteden.

Het is daarnaast opvallend te noemen dat er tal van landen zijn op de wereld waar de mensenrechten op de meest gruwelijke wijze geschonden worden. Tegen geen enkele van die landen is een resolutie aangenomen, waardoor het er op lijkt dat men zich nog steeds voornamelijk richt op Israël en dat Nederland daar niet tegenin gaat.

Reacties

H
Het lijkt er op dat de invloed van onze regering op de VN-gezanten minimaal is zo niet nul komma nul.
J
Nee het is anders: onze regering is degene die de NL afgevaardigden instrueert. De regering is net zo anti Israel als de VN. En ze gaan daar ooit de rekening voor krijgen ook.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events